Headerbild

Kategorier

Nu är det bara några dagar kvar av säsongen 2018/2019

2019-06-28 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

En säsong med mycket aktiviteter, träningar, tävlingar och arrangemang av vår egen tävling Skoskavet. Seriespel, SM-spel, träningsdagar och vår egen utklädningstävling Aprilskämtet som i år, helt emot vad namnet säger, spelades i majmånad.

Många möten mellan spelare, ledare, vårdnadshavare och övriga badmintonsverige har det varit.

Men vi står också inför utmaningar, även detta år så går vi minus ekonomiskt och det är något vi måste sätta stopp för. Styrelsen har under våren riktat in sig på två huvuddelar, som kan te sig självklara. Vi behöver öka våra intäkter och minska våra kostnader.

Det svåra i det ligger i att vi är en liten klubb, vi som är engagerade kan inte genomföra fler arrangemang, säljinsatser etcetera, än vad vi gör i dag. Vi har därför tagit fram ett förslag för att höja våra medlemsavgifter. Medlemsavgifter som när vi jämför, med andra badmintonklubbar, men också andra sporter, fortfarande kommer att vara väldigt förmånliga. Förslaget/motionen kommer styrelsen lyfta på årsmötet i höst.

Den andra delen, att minska våra kostnader har resulterat i en tydligare policy kring våra ersättningar. Hur mycket får man tävla? Vem får tävla? Finns det kriterier som behöver uppfyllas etcetera?
Vi har haft väldigt förmånliga tränings- och tävlingsvillkor och det kommer vi att ha även fortsättningsvis. Men fokus kommer att ligga på att ungdomar som vill tävla ska få göra det, medan vuxna som vill prova och tycker det är kul att tävla kanske får betala för fler av sina tävlingar själva. Vi har punktat ner kriterier som medlemmen måste uppfylla innan det är aktuellt, med tävlingar bekostade av klubben, över huvudtaget.

Styrelsen beslutade om policyn på senaste styrelsemötet. Läs Policyn.

Nu vill jag, ordföranden tillsammans med styrelsen önska er alla en fin sommar. Glöm inte att spela badminton i trädgården, det blir extra svårt om det blåser.

Badmintonkram 
Sara König Eriksson